Stichting Het Moedernetwerk zet zich in voor gezinnen in Amsterdam Nieuw-West

Activiteiten

Onze activiteiten variëren van individuele ondersteuning bij hulpvragen tot thema- en voorlichtingsbijeenkomsten voor opvoeders en moeders van kinderen met een beperking. 

Ook hebben wij activiteiten voor jonge mantelzorgers en de broertje en zusjes (brusjes) van kinderen met een beperking. We stimuleren zo veel mogelijk gezinnen om deel te nemen aan activiteiten die de ontwikkeling van alle kinderen ten gunste komen; zowel door sport en spel als met culturele activiteiten.

De Ontdekplek

Woensdag op afspraak

De professionele begeleiding is in handen van twee beeldend therapeuten, Jantien en TerenJa. Zij zorgen voor een veilige omgeving en stimuleren ouders om samen met hun kind(eren) nieuwe dingen te ontdekken.

Ontdek meer

Inloopspreekuur

Dinsdag van 11.00 - 13.00 uur

Een keer per week houden wij een open spreekuur waar vaders en moeders zonder afspraak terecht kunnen. Moeders uit ons kernteam zitten dan klaar om op een laagdrempelige manier de ouder(s) een luisterend oor te bieden en advies te geven.

Speelgroep+

Dinsdagochtend en dinsdagmiddag

Voor veel jonge kinderen die speciale zorg nodig hebben is geen plek voorhanden. Zij staan op de wachtlijst en zitten thuis waar soms iedere vorm van structuur ontbreekt. De speelgroep+ biedt hen een noodoplossing.

Sport en creativiteit

Zondag 14.00 - 16.00 uur

Naar aanleiding van een succesvolle sportdag voor kinderen met en zonder beperking biedt het Moedernetwerk samen met sportpark De Eendracht een wekelijkse sportactiviteit aan. Sinds corona neemt een gemixte groep van kinderen en jongvolwassenen met een beperking hieraan deel.

Thema-ochtenden

Voor mantelzorgers

Eén van onze kernactiviteiten is het bij elkaar brengen van lotgenoten en het verspreiden van kennis waarmee moeders zich gesterkt voelen. Moeders die zich gezien en gesteund voelen én kennis opdoen zijn immers beter in staat om hun kind(eren) de beste zorg te bieden.

Youtime

Voor jonge mantelzorgers

Wij vinden het belangrijk om het hele (gezins)systeem rond een kind met een beperking te zien en ondersteunen. Daarom organiseren wij onder de naam Youtime ontmoetingen en uitjes voor de broertjes en zusjes van kinderen met een beperking.

Familiedagen

Voor het hele gezin

Ondanks de vele mogelijkheden voor activiteiten buitenshuis, zijn er geen locaties die geschikt zijn voor kinderen met een beperking. Daarom organiseren wij één keer per jaar een familiedag in Stadsboerderij Osdorp waar - tussen de dieren in het groen - voor ieder lid van het gezin wat te beleven valt.